Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
czwartek, 25 kwietnia 2024 02:33
Reklama Baner reklamowy FOOD P

Śledź pod pierzynką, przepis Radosława Surmacza z Józefowa

Przepis nadesłany na kulinarny konkurs Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita, Hellena i Siesta
Śledź pod pierzynką, przepis Radosława Surmacza z Józefowa

Autor: Fot. pixabay.com

Składniki: 8 filetów śledziowych, 3 pęczki szczypiorku, słoik majonezu, 1/2 słoika śmietany kremówki, słoik buraków, 3 jabłka

 

Wykonanie: Śledzie i buraki pokroić w kostkę. Z buraków odcisnąć sok ( ale nie wylewać go). obrane jabłka zetrzeć. Śmietanę ubić. Wymieszać z majonezem i sokiem z buraków. Układać warstwami śledzie, jabłka, szczypiorek, buraki. Ozdobić 

 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1 firmy Replika
Reklama
Reklama
Reklama