Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
piątek, 19 kwietnia 2024 23:43
Reklama

Tania szarlotka, przepis Agnieszki Leśniak z Pustyn

Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia i Delecty
Tania szarlotka, przepis Agnieszki Leśniak z Pustyn

Składniki:

1 margaryna 

1 szkl cukru pudru

1 szkl  mąki pszennej

1 szkl mąki kartoflanej

5 jaj

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

1,5 kg jabłek

Jabłka obieramy kroimy w plasterki dajemy do garnka zalewamy 4 łyżami wody, dodajemy dwie łyżki cukru i dusimy. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy mąki proszek do pieczenia i piane ubitą z białek. Wykładamy połowę ciasta na formę 25/36 na niej układamy zimne jabłka i pozostałe ciasto. Pieczemy do godziny w 180 stopniach. Podajemy potrzepane cukrem pudrem.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama