Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 09:40
Reklama Baner reklamowy FOOD P

Mazurek z kajmakiem i orzechami, przepis Renaty Pyzik z Tarnogóry

Przepis nadesłany na wielkanocny konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia i marki Delecta
Mazurek z kajmakiem i orzechami, przepis Renaty Pyzik z Tarnogóry

Autor: Renata Pyzik

Składniki:

ciasto kruche;

2/3 szkl mąki

7 łyżek cukru

1 jajko

1/4 kostki masła

1/4 cukru waniliowego

masa kajmakowa

orzechy

posypka Delecty 

 

Wykonanie:

Ciasto zagnieść, na papierze wyłożyć do owalnej formy i rozklepać.

Piec ok 20 min w temp 180 st , do uzyskania złotego koloru.

Ciasto wyjąć wystudzić, posmarować masą kajmakową, udekorować posypką .



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1 firmy Replika
Reklama
Reklama
Reklama