Mazurek z kajmakiem i orzechami, przepis Renaty Pyzik z Tarnogóry

  • 06.04.2017, 04:51
  • red.
Mazurek z kajmakiem i orzechami, przepis Renaty Pyzik z Tarnogóry Renata Pyzik
Przepis nadesłany na wielkanocny konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia i marki Delecta

Składniki:

ciasto kruche;

2/3 szkl mąki

7 łyżek cukru

1 jajko

1/4 kostki masła

1/4 cukru waniliowego

masa kajmakowa

orzechy

posypka Delecty 

 

Wykonanie:

Ciasto zagnieść, na papierze wyłożyć do owalnej formy i rozklepać.

Piec ok 20 min w temp 180 st , do uzyskania złotego koloru.

Ciasto wyjąć wystudzić, posmarować masą kajmakową, udekorować posypką .

red.

Zdjęcia (2)

Podziel się:

Oceń:


Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe