Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
czwartek, 25 kwietnia 2024 02:54
Reklama

Babka kręcona, przepis Renaty Pyzik z Tarnogóry

Przepis nadesłany na wielkanocny konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia i marki Delecta
Babka kręcona, przepis Renaty Pyzik z Tarnogóry

Autor: Renata Pyzik

Składniki: 

1 szkl cukru

1 szkl śmietany

150 g margaryny

4 jajka

3 szkl mąki

1 cukier waniliowy

1 proszek do pieczenia (ok 3 łyżeczki)

2 łyżeczki kakao

Posypka Delecty o smaku mango

Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem dodając po jednym jajku i po trochu mąki i resztę składników. Odłożyć kilka łyżek ciasta i wymieszać je z kakao (ja włożyłam je z powrotem na jeden bok naczynia z ciastem i stopniowo wlewałam ciasto jedno i drugie tak by tworzyły się smugi płynąc ciasto ułoży się w ładne mozaiki. ). Piec ok. 50 min w temp 180 st. 

Po wystudzeniu babkę polewamy polewą czekoladową i posypujemy posypką



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama