Babka kręcona, przepis Renaty Pyzik z Tarnogóry

  • 06.04.2017, 04:47
  • red.
Babka kręcona, przepis Renaty Pyzik z Tarnogóry Renata Pyzik
Przepis nadesłany na wielkanocny konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia i marki Delecta

Składniki: 

1 szkl cukru

1 szkl śmietany

150 g margaryny

4 jajka

3 szkl mąki

1 cukier waniliowy

1 proszek do pieczenia (ok 3 łyżeczki)

2 łyżeczki kakao

Posypka Delecty o smaku mango

Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem dodając po jednym jajku i po trochu mąki i resztę składników. Odłożyć kilka łyżek ciasta i wymieszać je z kakao (ja włożyłam je z powrotem na jeden bok naczynia z ciastem i stopniowo wlewałam ciasto jedno i drugie tak by tworzyły się smugi płynąc ciasto ułoży się w ładne mozaiki. ). Piec ok. 50 min w temp 180 st. 

Po wystudzeniu babkę polewamy polewą czekoladową i posypujemy posypką

red.

Zdjęcia (4)

Podziel się:

Oceń:


Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe