Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 09:32
Reklama Baner reklamowy FOOD P

Bełżec: Pyszności z karpia

W restauracji Karpiówka w Bełżcu odbyły się warsztaty kulinarne z karpiem w roli głównej, na które zaproszeni zostali m.in. pracownicy naszej redakcji. Było ciekawie, inspirująco i pysznie!
Bełżec: Pyszności z karpia

Warsztaty kulinarne prowadzili najlepsi kucharze z restauracji Karpiówka oraz jej właścicielka Anna Kuśmierczak-Kuceł (zrealizowano je w ramach Funduszu Promocji Ryb). Uczestnikom pokazano jak przygotować danie z karpia od podstaw. Najpierw jednak wszyscy mieli możliwość zobaczyć jak wygląda odłów karpia, a potem filetowanie ryby, bo w karpiu, co podkreślali kucharze, ważne jest by właściwie oddzielić ości od mięsa. 

– Karp kojarzy się ludziom głównie z wigilijną wieczerzą i zwykle podawany jest na jeden sposób. Tymczasem można go przyrządzić na różne sposoby – mówi Anna Kuśmierczak-Kuceł. Sprawdziliśmy i możemy potwierdzić, że pasztet z karpia, sushi z karpiem, miniburgery z karpiem czy karp po żydowsku smakują... jak niebo w gębie. 

Wszystkie te dania serwowane są na co dzień w Karpiówce. Warto spróbować. 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama