Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 06:20
Reklama

Hrubieszowski Produkt Kulinarny – konkurs rozstrzygnięty

Mimo pandemicznych utrudnień udało się doprowadzić do finału konkurs na Hrubieszowski Produkt Kulinarny edycja 2020/2021.
Hrubieszowski Produkt Kulinarny – konkurs rozstrzygnięty
Finał konkursu odbył się w GOK Horodło

Autor: Fot. Starostwo Powiatowe w Hrubieszowie

Konkursowa komisja, w której znalazła się m.in. starosta Aneta Karpiuk wizytowała kolejne koła gospodyń wiejskich biorących udział w konkursie. Niedawno ogłoszono wyniki tych kulinarnych podróży.

Oto lista laureatów w poszczególnych kategoriach:

Kategoria „Ciasta chleby i inne wypieki”

1. Miejsce – KGW Mieniany „Bułki jaglane”

2. Miejsce – KGW Zosin – „Pieróg z kaszą gryczaną”

3. Miejsce – KGW Wilków – „Ciasto drożdżowe ORLIK”

Wyróżnienie: KGW Kobło – „Bułeczki z kaszą gryczaną”

Kategoria „Napoje alkoholowe i bezalkoholowe”

1. Miejsce – KGW Mołodiatycze „Nalewka śliwkowa”

2. Miejsce – KGW Konopne – „Nalewka z dzikiej róży”

3. Miejsce – KGW Ubrodowice– „Nalewka fiołkowa”

Wyróżnienie: KGW Liski – „Nalewka z czerwonej porzeczki”

Kategoria „Inne produkty regionalne (pochodzenia zwierzęcego, roślinnego i mieszane)”

1. Miejsce – KGW Kułakowice III „Ser kanapkowy”

2. Miejsce – Sołectwo Janki – „Szynka w chlebie cebulowym”

3. Miejsce – KGW Jarosławiec – „Walańce na liściach dębowych”

Wyróżnienie: KGW Kotorów – „Pasztet z dziczyzny”


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Turkuć Podjadek 30.07.2021 21:14
Ja chciałbym powiedzieć tylko, że było bardzo smacznie.

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1 firmy Replika
Reklama
Reklama
Reklama