Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 14:09
Reklama

Regionalne pyszności - naucz się je gotować

Jak przygotować regionalne przekąski i desery? Jak upiec pyszny chleb? Jak przyrządzić dania z ogniska? Odpowiedzi na te i kilka innych pytań poznają uczestnicy warsztatów kulinarnych, na które zaprasza Regionalna Izba Pamięci w Wysokiem koło Zamościa. Udział jest bezpłatny.
Regionalne pyszności - naucz się je gotować

Autor: Fot. pixabay.com

Organizacja tych zajęć to pomysł Stowarzyszenie ,,Wysokie nad Łabuńką”. Pierwsze warsztaty są planowane już na poniedziałek, 21 czerwca o godz. 16. Ich tematem będą "Tradycyjne regionalne przekąski i desery". Organizatorzy obiecują nauczyć uczestników przygotowania dań, które dawniej często gościły na naszych stołach np. cebularz, racuchy drożdżowe i inne.

Kolejne spotkania są zaplanowane aż do końca wakacji. Na 6 lipca przewidziano zajęcia pod hasłem "Chleb wiejski", na 12 lipca "Tradycyjna kuchnia chłopska", na 10 sierpnia "Tradycyjne potrawy świąteczne", a na 21 sierpnia "Potrawy z ogniska - tradycyjny kociołek". 

Co ważne, aby wziąć udział w  szkoleniach, wystarczy się zgłosić telefonując pod nr: 504 327 524. Wszystkie produkty oraz niezbędne urządzenia podczas spotkania zapewnią organizatorzy. W każdym ze szkoleń może wziąć udział maksymalnie 15 osób, dlatego warto sobie wcześniej "zaklepać" termin.



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama