Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
środa, 24 kwietnia 2024 20:40
Reklama Baner reklamowy FOOD P

Regionalne pyszności - naucz się je gotować

Jak przygotować regionalne przekąski i desery? Jak upiec pyszny chleb? Jak przyrządzić dania z ogniska? Odpowiedzi na te i kilka innych pytań poznają uczestnicy warsztatów kulinarnych, na które zaprasza Regionalna Izba Pamięci w Wysokiem koło Zamościa. Udział jest bezpłatny.
Regionalne pyszności - naucz się je gotować

Autor: Fot. pixabay.com

Organizacja tych zajęć to pomysł Stowarzyszenie ,,Wysokie nad Łabuńką”. Pierwsze warsztaty są planowane już na poniedziałek, 21 czerwca o godz. 16. Ich tematem będą "Tradycyjne regionalne przekąski i desery". Organizatorzy obiecują nauczyć uczestników przygotowania dań, które dawniej często gościły na naszych stołach np. cebularz, racuchy drożdżowe i inne.

Kolejne spotkania są zaplanowane aż do końca wakacji. Na 6 lipca przewidziano zajęcia pod hasłem "Chleb wiejski", na 12 lipca "Tradycyjna kuchnia chłopska", na 10 sierpnia "Tradycyjne potrawy świąteczne", a na 21 sierpnia "Potrawy z ogniska - tradycyjny kociołek". 

Co ważne, aby wziąć udział w  szkoleniach, wystarczy się zgłosić telefonując pod nr: 504 327 524. Wszystkie produkty oraz niezbędne urządzenia podczas spotkania zapewnią organizatorzy. W każdym ze szkoleń może wziąć udział maksymalnie 15 osób, dlatego warto sobie wcześniej "zaklepać" termin.



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1 firmy Replika
Reklama
Reklama
Reklama