Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
czwartek, 25 kwietnia 2024 09:50
Reklama

Kasza z indykiem, przepis Moniki Seredyńskiej z Lublina

Pycha! - tak swoje danie reklamuje Monika Seredyńska z Lublina, wysyłając przepis na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia i Społem PSS Robotnik w Zamościu.
Kasza z indykiem, przepis Moniki Seredyńskiej z Lublina

Autor: Wikimedia Commons

SKŁADNIKI:

20 dkg piersi indyka

1/2 szklanki kaszy jaglanej

por

2 garści zielonej fasolki

łyżeczka kozieradki

pół łyżeczki kurkumy

 

WYKONANIE:

Kaszę opłukać, przelać wrzątkiem, żeby nie była gorzka. Nastawić z 1 szklanką wrzątku i łyżeczką oliwy z oliwek na małym ogniu. Gotować do miękkości.

Indyka pokroić i szybko przesmażyć na łyżce oliwy w większym rondlu, dodać pora.

Na wrzątek wrzucić na 5 minut fasolkę, odcedzić ją, dodać do indyka.

Do rondla wrzucić kaszę i wymieszać delikatnie wszystko, dodając kozieradkę i kurkumę.

WIĘCEJ O NASZYM KULINARNYM KONKURSIE ->> ->> TUTAJ


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama