Kasza z indykiem, przepis Moniki Seredyńskiej z Lublina

  • 26.02.2017, 12:23 (aktualizacja 27.02.2017, 13:52)
  • red.
Kasza z indykiem, przepis Moniki Seredyńskiej z Lublina Wikimedia Commons
Pycha! - tak swoje danie reklamuje Monika Seredyńska z Lublina, wysyłając przepis na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia i Społem PSS Robotnik w Zamościu.

SKŁADNIKI:

20 dkg piersi indyka

1/2 szklanki kaszy jaglanej

por

2 garści zielonej fasolki

łyżeczka kozieradki

pół łyżeczki kurkumy

 

WYKONANIE:

Kaszę opłukać, przelać wrzątkiem, żeby nie była gorzka. Nastawić z 1 szklanką wrzątku i łyżeczką oliwy z oliwek na małym ogniu. Gotować do miękkości.

Indyka pokroić i szybko przesmażyć na łyżce oliwy w większym rondlu, dodać pora.

Na wrzątek wrzucić na 5 minut fasolkę, odcedzić ją, dodać do indyka.

Do rondla wrzucić kaszę i wymieszać delikatnie wszystko, dodając kozieradkę i kurkumę.

WIĘCEJ O NASZYM KULINARNYM KONKURSIE ->> ->> TUTAJ

red.

Podziel się:

Oceń:


Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe