Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
czwartek, 25 kwietnia 2024 00:22
Reklama

Bełżec: Gospodynie poznały sekrety mistrza

Rybacka Lokalna Grupa Działania "Roztocze" zorganizowała dla mieszkańców i restauratorów z powiatu warsztaty kulinarne pn. „Kompozycje potraw restauracyjnych z lokalnego karpia”. Poprowadził je prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni Jarosław Uściński.
Bełżec: Gospodynie poznały sekrety mistrza
Monika Grzesik i Marta Wawryszczuk z Jarosławem Uścińskim.

Warsztaty kulinarne z przyrządzania dań z karpiem zorganizowano 31 lipca w Karczmie Rybnej Karpiówka w Bełżcu. Są one częścią projektu „Lubelsko-Podkarpacki Szlak Karpia”, który realizuje  RLGD "Roztocze". Zaproszenie na warsztaty, które prowadził Jarosław Uściński (uznany kucharz, właściciel i szef kuchni restauracji Moonsfera w Warszawie, prezes zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni) dostali mieszkańcy, restauratorzy, członkinie kół gospodyń. Chętnych było wielu, ale liczba miejsc ograniczona.

Więcej o wydarzeniu przeczytasz w nowej Kronice Tygodnia.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama