Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 14:07
Reklama

Debiut Roku: Przystanek Piekarza

Przystanek Piekarza to wyjątkowe miejsce w Zamościu, będące jednocześnie piekarnią, cukiernią, kawiarenką i pizzerią. Zgodnie z założeniem właściciela Marcina Ćwika jest kontynuacją i rozszerzeniem działalności rodzinnej Piekarni Ćwik.
Debiut Roku: Przystanek Piekarza

Nominowany w naszym plebiscycie Perły Biznesu w kategorii Debiut Roku Przystanek Piekarza powstał w 2019 r. Mieści się w Zamościu przy ul. Partyzantów 63. To nowocześnie zaprojektowane miejsce, które świadczy usługi gastronomiczne i rzemieślnicze. Sprzedawane jest tam też świeże pieczywo z Piekarni Ćwik oraz wypiekane na miejscu (ciabatta i bułki, pierożki z kapustą i grzybami oraz z kaszą, zapiekanki).

– Nasza ciabatta produkowana jest z najwyższej jakości surowców bez dodatku polepszaczy syntetycznych oraz konserwantów, bez dosypywania glutenu w proszku. Smak naszego chleba na zakwasie jest niezmienny od lat – zapewnia właściciel Przystanku Piekarza Marcin Ćwik.

Ze świeżej ciabatty oraz focaccia robione są zdrowe kanapki z dodatkami do wyboru. Wizytówką tej nowoczesnej minirestauracji jest pizza na cienkim cieście. Ponadto Przystanek ma duży wybór słodkości: od malutkich ciasteczek idealnych do kawy przez jagodzianki z mascarpone, rożki z jabłkami oraz ciasta sprzedawane na wagę i torty wykonywane także na zamówienie. Menu wzbogacają kawa, herbata, sałatki, jogurty, koktajle oraz rzemieślnicze lody. 

Pomysł na taką działalność Marcin Ćwik zaczerpnął z Europy Zachodniej.

– Chciałem, żeby w Zamościu powstało miejsce eleganckie, dla każdego, gdzie można przyjść po świeże, dobre pieczywo, a przy okazji usiąść, zjeść śniadanie, lunch czy nawet romantyczną kolację albo tylko wypić kawę i odpocząć – mówi Marcin Ćwik. 

Właściciel w planach ma utworzenie drugiego takiego miejsca w sercu miasta.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
[email protected] 04.03.2020 08:33
szumny wystrój nie jest adekwatny do jakosci serwowanego pieczywa.chleby bułeczki są naprawde niesmaczne i mając tona uwadze trzeba zaznaczyć ,że w zamościu nie ma dobrego i smacznego pieczywa,.oczywiście bez wszędobylskiej chemii i polepszaczy.Najlepsze pieczywo w tej chwili to pieczywo z PSS.a prym wiedzie chleb żytni jasny z zieloną etykietą i placki cebularze od greli -tylko tam żałują maku i cebuli-i są oszukiwane.

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1 firmy Replika
Reklama
Reklama
Reklama