Co zjeść bez mięsa w Zamościu?

  • 01.02.2017, 14:18 (aktualizacja 03.02.2017, 14:30)
  • amaz
Co zjeść bez mięsa w Zamościu?
Wybraliśmy 3 miejsca, w których serwowane są pyszne dania oraz przekąski dla wegetarian i nie tylko. Zobacz, jakie alternatywy dań mięsnych oferują zamojscy restauratorzy.

Pierogarnia Zamojska zaprasza wszystkich smakoszy tradycyjnej kuchni polskiej na domowe pierogi. Wszystkie są ręcznie robione i smakują znakomicie. Do wyboru są m.in: pierogi z kaszą, soczewicą, bobem, kapustą, szpinakiem, czy pierogi ruskie z miętą. Nie brakuje także tych w wersji na słodko, czyli pierogów z truskawkami, jagodami oraz borówką. Są też pyszne naleśniki z serem. Oprócz tego, Pierogarnia oferuje kopytka tradycyjne i szpinakowe, placki ziemniaczane własnej roboty oraz zestawy świeżych surówek tj. buraczki, marchewka z jabłkiem i chrzanem, kapusta kiszona, czy młoda kapusta. Ponadto w zależności od pory roku oferta Pierogarnii Zamojskiej jest powiększana o ryby, racuchy, sałatkę jarzynową i wiele innych. Zadzwoń i zamów z dostawą do domu - 84 627 12 75.

 

Swojak pizza poleca pyszne pizze z dużą ilością warzyw m.in.: wegetariańską (z mieszanką serów i przypraw, sosem pomidorowym, cebulą, pieczarkami, papryką słodką, kukurydzą i groszkiem) oraz grecką (przygotowywaną na cienkim cieście, z mieszanką serów, sosem pomidorowym, przyprawami, serem topionym, serem feta, oliwkami czarnymi, pomidorami, cebulą i pieczarkami). Dla smakoszy dań bez mięsa, w ofercie jest też pyszna sałatka serowa (z sałata lodową lodową, ogórkiem, cebulą, oliwkami czarnymi, papryką czerwoną, mieszanką serów żółtych, polanych sosem) podawana z pieczywem czosnkowym oraz zapiekanka z warzywami (z mieszanką serów, pieczarkami, ogórkami, pomidorami, kukurydzą oraz szczypiorkiem). Sprawdź MENU, odwiedź lokal, albo zamów na wynos pod nr. tel.: 690 500 510 i odbierz na miejscu.

 

Pyszności bez mięsa i nie nie tylko znaleźć można w samym sercu miasta. Na Rynku Wielkim w Zamościu znajduje się Restauracja Muzealna Ormiańskie Piwnice, specjalizująca się w kuchni polskiej oraz kuchni ormiańskiej. Oferuje m.in.: smaczną i pożywną zupę z młodej pokrzywy, gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami na Oleju Roztoczańskim Świątecznym, roladki z bakłażana nadziewane orzechami i serem ormiańskim (widoczne na zdjęciu). A także pstrąga pieczonego w lawaszu z estragonem i sałatką oraz wiele innych pyszności. W restauracji serwowane są też pyszne desery tj. baklava, czyli ciasto ormiańskie oraz szarlotka szefowej, podawane na ciepło i z lodami. Kontakt pod nr. tel.: 796 305 110.

 

Artykuł sponsorowany

amaz

Podziel się:



Pozostałe