Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 14:44
Reklama

Najlepsze wędliny na każdą okazję

Organizujecie przyjęcie komunijne? Jesteście właśnie na etapie robienia listy zakupów? W takim razie w samą porę to czytacie. Podpowiadamy, gdzie zaopatrzyć się w doskonałe wędliny i dobrej jakości mięso, żeby wszyscy obecni na przyjęciu zajadali je ze smakiem.
Najlepsze wędliny na każdą okazję

Udane przyjęcie komunijne zależy przede wszystkim od dobrej kuchni. Bazą dań jest zwykle mięso, dlatego jeśli przygotowujecie poczęstunek dla gości sami albo chcecie zadbać o zaopatrzenie kuchni, która przygotuje dania na zamówienie, kupujcie mięso świeże i dobrej jakości dostarczane od okolicznych rolników. Gdzie? Najlepiej w sprawdzonej masarni, np. Masarni Kurantowicz w Hrubieszowie. Jest tam wszystko, co potrzebne do przygotowania wyśmienitych dań mięsnych oraz ogromny wybór tradycyjnie marynowanych i wędzonych wyrobów do podania na półmisku czy desce obok serów.

– Do pieczenia najczęściej wybierane jest mięso wieprzowe – schab, szynka, polędwica, boczek, karczek. Natomiast w przypadku wołowiny najlepsze będą polędwica, udziec i łopatka. Przy przyrządzaniu mięsa należy pamiętać, że podstawą udanej pieczeni jest jej soczystość. Dlatego mięso koniecznie trzeba wcześniej zamarynować – doradza właściciel Masarni Adam Kurantowicz.

Jeśli chcecie, by goście docenili komunijne menu, skomponujcie jego mięsną część właśnie w Masarni Kurantowicz.


Podziel się
Oceń

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1 firmy Replika
Reklama
Reklama
Reklama