Udane przyjęcie komunijne zależy przede wszystkim od dobrej kuchni. Bazą dań jest zwykle mięso, dlatego jeśli przygotowujecie poczęstunek dla gości sami albo chcecie zadbać o zaopatrzenie kuchni, która przygotuje dania na zamówienie, kupujcie mięso świeże i dobrej jakości dostarczane od okolicznych rolników. Gdzie? Najlepiej w sprawdzonej masarni, np. Masarni Kurantowicz w Hrubieszowie. Jest tam wszystko, co potrzebne do przygotowania wyśmienitych dań mięsnych oraz ogromny wybór tradycyjnie marynowanych i wędzonych wyrobów do podania na półmisku czy desce obok serów.
– Do pieczenia najczęściej wybierane jest mięso wieprzowe – schab, szynka, polędwica, boczek, karczek. Natomiast w przypadku wołowiny najlepsze będą polędwica, udziec i łopatka. Przy przyrządzaniu mięsa należy pamiętać, że podstawą udanej pieczeni jest jej soczystość. Dlatego mięso koniecznie trzeba wcześniej zamarynować – doradza właściciel Masarni Adam Kurantowicz.
Jeśli chcecie, by goście docenili komunijne menu, skomponujcie jego mięsną część właśnie w Masarni Kurantowicz.