Jeśli jajecznica, to tylko na bekonie...

  • 26.02.2019, 07:37 (aktualizacja 27.02.2019 09:34)
  • Artykuł Sponsorowany
Jeśli jajecznica, to tylko na bekonie...

Wybór wędlin jest dzisiaj ogromny. Niestety nie zawsze wiadomo co warto kupić, a czego nie, choć pewną sugestią jest cena. Najlepiej więc wybierać wyroby ze znanych, lokalnych masarni i wytwórni wędlin. 


Zakład Przetwórstwa Mięsnego Mieczysław Witkowski mieści się w Tomaszowie Lub. przy ul. Zamojskiej 46. Od 1993 roku wyrabiane są tam wyśmienite wędliny: m.in. Kiełbasa Swojska (nagrodzona przez ministra rolnictwa tytułem „Poznaj dobrą żywność”), Kiełbasa Wiejska Pieczona, Szynka Tradycyjna Szefa, której receptura nie zmienia się od ponad 20 lat czy wreszcie Boczek Wiejski. Zakład prowadzi też własny rozbiór świeżego mięsa od lokalnych dostawców. 
Jak podkreślają właściciele zakładu, boczek zasługuje na szczególną uwagę. Dlaczego? 
Prawdziwi smakosze na pewno zgodzą się, że najlepsza jajecznica to ta na bekonie, a okraszone chrupiącymi skwarkami ziemniaki to niebo w gębie. Rodzajów boczku jest dużo. Może być: rolowany, wędzony, parzony, duński itd. Jednak boczek boczkowi nie jest równy... Kto chce wiedzieć jak powinien smakować ten doskonały, niech spróbuje boczku z ZPM M. Witkowski. 


– Nasz Boczek Wiejski nie zawiera konserwantów. Wyrabiamy go w oparciu o domowe, tradycyjne receptury. Przygotowujemy go powoli, tak aby mięso “wchłonęło” przyprawy, a dym uwolniony w wyniku wędzenia na czereśniowo-bukowym drzewie nadał boczkowi wyjątkowy smak. Ponadto produkt ten powstaje z wyselekcjonowanego mięsa świń pochodzących od lokalnych dostawców. W ten sposób jego smak jest taki jak ten pamiętany z dawnych lat – tłumaczy właściciel masarni w Tomaszowie Lub.

Artykuł Sponsorowany
Podziel się:


Pozostałe