Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 13:51
Reklama Baner reklamowy FOOD P

Pstrąg z restauracji ''Chata Rybaka'' w Bondyrzu

Restauracja "Chata Rybaka" serwuje znakomite, doceniane przez rzesze klientów potrawy na bazie własnego surowca – pstrąga tęczowego. Można zakupić go w siedzibie firmy – Bondyrz 9a, 22-442 Adamów. Restauracja oferuje go w postaci surowca, który można zakupić i własnoręcznie przyrządzić w domu, a także w postaci już gotowej potrawy do konsumpcji na miejscu i na wynos.
Pstrąg z restauracji ''Chata Rybaka'' w Bondyrzu

Pstrąg z restauracji "Chata Rybaka" wyróżnia się unikalnymi walorami smakowymi, ponieważ powstaje na bazie najwyższej jakości i świeżości żywego surowca rybnego do którego restauracja ma ciągły i nieograniczony dostęp. Na jakość pstrąga tęczowego wpływa również czysta woda z górnego odcinka rzeki Wieprz. 

 – Dużym atutem firmy jest położenie restauracji. Malownicze walory Roztocza Środkowego, położenie nieopodal rzeki Wieprz, w otulinie Roztoczańskiego Parku Narodowego zwiększają zainteresowanie turystów i naszych klientów – mówią Joanna i Adam Krzywoszowie, właściciele restauracji. 

Dzięki wysokiej jakości produktów, nieprzerwanie od trzech lat "Chata Rybaka" znajduje się na liście 160 twórców najlepszych produktów regionalnych w Polsce żółtego przewodnika Gault&Millau. Pstrąg z restauracji "Chata Rybaka" był wielokrotnie nagradzany. W roku 2017 zdobył m.in. I miejsce w konkursie na przysmak z Pstrąga na XLII Konferencji Hodowców Ryb Łososiowatych oraz Technologicznych Targach Akwakultury – Gdynia 2017, a w roku 2018 Chata Rybaka zajęła I miejsce na XLIII Konferencji Hodowców Ryb Łososiowatych oraz Technologicznych Targach Akwakultury – Gdynia 2018 w kategorii przysmak z pstrąga.

Corocznie przed świętami Bożego Narodzenia i Wielkanocy restauracja serwuje klientom produkt w postaci przeróżnych dań, między innymi cieszący się dużym powodzeniem "Pstrąg faszerowany w galarecie" oraz pasztety rybne z dodatkami.

Niebawem restauracja powiększy o nową, dużą salę konsumpcyjną przygotowaną do obsługi większej ilości turystów oraz imprez okolicznościowych. W przyszłości powstanie również specjalistycznie wyposażony sklep rybny. Oferta poszerzona zostanie także o możliwość zwiedzania młyna wodnego – jedynego tak dobrze zachowanego zabytku przemysłowego na Roztoczu, który poddany zostanie kompleksowej renowacji. 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Ewa 05.02.2019 15:22
Potwierdzam, często tam bywamy. Ryba jest świeża, znakomite jedzenie i piękne miejsce.

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama