Pstrąg z restauracji ''Chata Rybaka'' w Bondyrzu

  • 05.02.2019, 11:53
  • bw
Pstrąg z restauracji ''Chata Rybaka'' w Bondyrzu
Restauracja "Chata Rybaka" serwuje znakomite, doceniane przez rzesze klientów potrawy na bazie własnego surowca – pstrąga tęczowego. Można zakupić go w siedzibie firmy – Bondyrz 9a, 22-442 Adamów. Restauracja oferuje go w postaci surowca, który można zakupić i własnoręcznie przyrządzić w domu, a także w postaci już gotowej potrawy do konsumpcji na miejscu i na wynos.

Pstrąg z restauracji "Chata Rybaka" wyróżnia się unikalnymi walorami smakowymi, ponieważ powstaje na bazie najwyższej jakości i świeżości żywego surowca rybnego do którego restauracja ma ciągły i nieograniczony dostęp. Na jakość pstrąga tęczowego wpływa również czysta woda z górnego odcinka rzeki Wieprz. 

 – Dużym atutem firmy jest położenie restauracji. Malownicze walory Roztocza Środkowego, położenie nieopodal rzeki Wieprz, w otulinie Roztoczańskiego Parku Narodowego zwiększają zainteresowanie turystów i naszych klientów – mówią Joanna i Adam Krzywoszowie, właściciele restauracji. 

Dzięki wysokiej jakości produktów, nieprzerwanie od trzech lat "Chata Rybaka" znajduje się na liście 160 twórców najlepszych produktów regionalnych w Polsce żółtego przewodnika Gault&Millau. Pstrąg z restauracji "Chata Rybaka" był wielokrotnie nagradzany. W roku 2017 zdobył m.in. I miejsce w konkursie na przysmak z Pstrąga na XLII Konferencji Hodowców Ryb Łososiowatych oraz Technologicznych Targach Akwakultury – Gdynia 2017, a w roku 2018 Chata Rybaka zajęła I miejsce na XLIII Konferencji Hodowców Ryb Łososiowatych oraz Technologicznych Targach Akwakultury – Gdynia 2018 w kategorii przysmak z pstrąga.

Corocznie przed świętami Bożego Narodzenia i Wielkanocy restauracja serwuje klientom produkt w postaci przeróżnych dań, między innymi cieszący się dużym powodzeniem "Pstrąg faszerowany w galarecie" oraz pasztety rybne z dodatkami.

Niebawem restauracja powiększy o nową, dużą salę konsumpcyjną przygotowaną do obsługi większej ilości turystów oraz imprez okolicznościowych. W przyszłości powstanie również specjalistycznie wyposażony sklep rybny. Oferta poszerzona zostanie także o możliwość zwiedzania młyna wodnego – jedynego tak dobrze zachowanego zabytku przemysłowego na Roztoczu, który poddany zostanie kompleksowej renowacji. 

bw
Podziel się:
Oceń:

Komentarze (1)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
Ewa
Ewa 05.02.2019, 15:22
Potwierdzam, często tam bywamy. Ryba jest świeża, znakomite jedzenie i piękne miejsce.

Pozostałe