Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
piątek, 19 kwietnia 2024 23:38
Reklama

Paluszki serowe z kminkiem, przepis Anity Wróbel z Mokregolipia

Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.
Paluszki serowe z kminkiem, przepis Anity Wróbel z Mokregolipia

Składniki:
600 g mąki 
2 żółtka
50 g masła 
1 szklanka śmietany 
Około 40 dag sera żółtego 
Kminek Appetita 
Sol
Roztrzepane jajko


 1. Z mąki, żółtek, masła i śmietany zagnieść ciasto. Schodzić w lodówce.

 2. Ser zetrzeć na drobnej tarce. Ciasto cienko rozwałkować na grubość nie więcej niż pół centymetra.

3. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kminkiem oraz startym serem, posolić. Pokroić radełkiem w wąskie kilkucentymetrowe paski.

4. Paluszki piec w 200 stopniach przez około 15-20 minut.



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1 firmy Replika
Reklama
Reklama
Reklama