Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 00:05
Reklama

Pasztet 5 razy 30, przepis Anny Swaczyny z Ruszowa

Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita
Pasztet 5 razy 30, przepis Anny Swaczyny z Ruszowa

Składniki:

30 dag miesa drobiowego 

30 dag piersi z kurczaka (surowej) 

30 dag warzyw (pietruszka,seler,marchew) 

30 dag boczku wędzonego 

30 dag wątróbki drobiowe 

1 średnia cebula 

1 łyżka masła 

Liść laurowy Appettita 

4-5ziela angielskie Appettita 

Szczypta gałki muszkatołowej Appettita 

Pieprz ziołowy Appettita 

Sól do smaku 

Warzywa i mięso drobiowe (oprócz fileta z kurczaka) gotujemy z dodatkiem ziela i liścia.Watrobke patrzymy,cebulę smażymy na maśle na złoty kolor.Z boczku odkładamy 6 plastrów,  resztę mielimy 2 razy z resztą składników.Doprawiamy do smaku siła, pieprzem i gałką. Wykładamy do blaszki wylozonej 3 plastrami boczku na spodzie. Następnie 3 plastry boczku dajemy na wierzch. Pieczemy ok. 50-60 min. W temp. 175C. 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1 firmy Replika
Reklama
Reklama
Reklama