Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 12:34
Reklama

Placuszki z piersi kurczaka, przepis Wiolety Żurawicz z Hrubieszowa

Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.
Placuszki z piersi kurczaka, przepis Wiolety Żurawicz z Hrubieszowa

Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 czerwona cebula
- 1/2 czerwonej papryki
- 3 jajka
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki startego żółtego sera
- 3 łyżki majonezu
- przyprawa do kurczaka
- sól
- pieprz

Przygotowanie:
Filet drobno pokroić w kostkę posypać solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.Wbić jajka, majonez,mąkę oraz ser.Cebulę i paprykę pokroić w kostkę dodać do fileta z kurczaka. Smażyć na rumiano.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1 firmy Replika
Reklama
Reklama
Reklama