Placuszki z piersi kurczaka, przepis Wiolety Żurawicz z Hrubieszowa

  • 29.01.2019, 04:43
  • red.
Placuszki z piersi kurczaka, przepis Wiolety Żurawicz z Hrubieszowa
Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.

Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 czerwona cebula
- 1/2 czerwonej papryki
- 3 jajka
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki startego żółtego sera
- 3 łyżki majonezu
- przyprawa do kurczaka
- sól
- pieprz

Przygotowanie:
Filet drobno pokroić w kostkę posypać solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.Wbić jajka, majonez,mąkę oraz ser.Cebulę i paprykę pokroić w kostkę dodać do fileta z kurczaka. Smażyć na rumiano.

red.

Podziel się:

Oceń:


Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe