Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
piątek, 19 kwietnia 2024 23:56
Reklama

Muffiny z serem, przepis Wiolety Żurawicz z Hrubieszowa

Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.
Muffiny z serem, przepis Wiolety Żurawicz z Hrubieszowa

Składniki :
- 2 jajka
- 340 g mąki
- 120 g masła
- 250 ml mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g pieczarek
- 100 g żółtego sera
- plastry salami
- sól
- pieprz
- przyprawa gyros
- koperek
- keczup

Przygotowanie : 
Mąkę wraz z proszkiem przesiewamy i dodajemy do tego jajka, mleko i rozpuszczone masło. Do całości dodajemy starte podsmażone pieczarki, starty ser i przyprawy.  Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do wysokości ok 1 cm od brzegu na górę kładziemy plaster salami i pieczemy 20 min w temp.180 * do zarumienienia. Dekorujemy keczupem lub innym dowolnym ulubionym sosem i koperkiem.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1 firmy Replika
Reklama
Reklama
Reklama