Muffiny z serem, przepis Wiolety Żurawicz z Hrubieszowa

  • 29.01.2019, 04:41
  • red.
Muffiny z serem, przepis Wiolety Żurawicz z Hrubieszowa
Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.

Składniki :
- 2 jajka
- 340 g mąki
- 120 g masła
- 250 ml mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g pieczarek
- 100 g żółtego sera
- plastry salami
- sól
- pieprz
- przyprawa gyros
- koperek
- keczup

Przygotowanie : 
Mąkę wraz z proszkiem przesiewamy i dodajemy do tego jajka, mleko i rozpuszczone masło. Do całości dodajemy starte podsmażone pieczarki, starty ser i przyprawy.  Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do wysokości ok 1 cm od brzegu na górę kładziemy plaster salami i pieczemy 20 min w temp.180 * do zarumienienia. Dekorujemy keczupem lub innym dowolnym ulubionym sosem i koperkiem.

red.

Podziel się:

Oceń:


Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe