Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 14:52
Reklama

Kęski gyrosa we francuskim cieście, przepis Marzeny Taranowicz z Hubinka

Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.
Kęski gyrosa we francuskim cieście, przepis Marzeny Taranowicz z Hubinka

Już karnawał wita nas... 

To zabawy i przekąsek czas!! 

Aby więc przy garach nie koczować.. 

I zarazem coś pysznego przygotować. 

Trzeba szybko się uwijać.. 

Pichcić...mieszać i zawijać. 

Żeby było prosto..smacznie.. 

Wtedy wszystko dobrze się zacznie! 

Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego, pierś z kurczaka, żółtko jajka, przyprawy, szynka.

Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paski i obsmażyć na maśle w przyprawie gyros. Ciasto pokroić na 14 kwadratów, na każdy położyć kawałek mięsa uprzednio wystudzonego. posypać odrobiną startego żółtego sera i złożyć w trójkąt. Boki zlepić, a wierzch posmarować rozkłóconym żółtkiem i posypać utartą szynką. 

Piec w 18 stopniach ok. 20 min. 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama