Kęski gyrosa we francuskim cieście, przepis Marzeny Taranowicz z Hubinka

  • 29.01.2019, 04:35 (aktualizacja 29.01.2019, 05:41)
  • red.
Kęski gyrosa we francuskim cieście, przepis Marzeny Taranowicz z Hubinka
Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.

Już karnawał wita nas... 

To zabawy i przekąsek czas!! 

Aby więc przy garach nie koczować.. 

I zarazem coś pysznego przygotować. 

Trzeba szybko się uwijać.. 

Pichcić...mieszać i zawijać. 

Żeby było prosto..smacznie.. 

Wtedy wszystko dobrze się zacznie! 

Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego, pierś z kurczaka, żółtko jajka, przyprawy, szynka.

Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paski i obsmażyć na maśle w przyprawie gyros. Ciasto pokroić na 14 kwadratów, na każdy położyć kawałek mięsa uprzednio wystudzonego. posypać odrobiną startego żółtego sera i złożyć w trójkąt. Boki zlepić, a wierzch posmarować rozkłóconym żółtkiem i posypać utartą szynką. 

Piec w 18 stopniach ok. 20 min. 

red.
Podziel się:
Oceń:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe