Składniki: 1 kg. karkówki, 1 szklanka coli, 1 szklanka ketchupu pikantnego,1 łyżka miodu. Karkówkę pokroić w plastry, doprawić ulubionymi ziołami (prowansalskie, oregano, tymianek i przyprawa do karkówki). Odstawić, najlepiej na noc do lodówki. Następnego dnia obsmażyć z obu stron na słoty kolor.ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Dodać podsmażone 40 dag. pieczarek pokrojonych w ćwiartki, 1-2 cebule. Składniki marynaty wymieszać i polać karkówkę. Piec przez 1,5 do 2 godzin w temperaturze 170 stopni.
Karkówka z miodem, przepis Marty Dąbrowskiej z Czermna
Przepis nadesłany na kulinarny konkurs Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.
- red.
- 28.01.2019 05:15 (aktualizacja 21.09.2023 21:59)
Autor: Fot. pixabay.com
Reklama
KOMENTARZE
Autor komentarza: szwedTreść komentarza: Brawo. Wspaniale.Data dodania komentarza: 24.04.2024, 19:34Źródło komentarza: Tyszowce: Tu jest jedyny tor ninja. Każdy może go wypróbowaćAutor komentarza: UpsTreść komentarza: Rejonowy poziom i o tym piszę gazeta? Szok.Data dodania komentarza: 24.04.2024, 18:47Źródło komentarza: Hrubieszów: Uczniowie „Staszica” najlepsi w pierwszej pomocyAutor komentarza: KierowcaTreść komentarza: Od kiedy na autostradzie za przekroczenie zabierali ?Data dodania komentarza: 24.04.2024, 16:40Źródło komentarza: Gm. Tomaszów: Pirat drogowy w Jezierni. Miał 200 km/h na licznikuAutor komentarza: PO to dnoTreść komentarza: ŁgarstwaData dodania komentarza: 24.04.2024, 16:36Źródło komentarza: Hetman Zamość utrzymał dziesięciopunktową przewagęAutor komentarza: PuchaczTreść komentarza: Nie płacz Sowa ,, przynajmniej chwasty Ci na tym podjeździe nie będą rosły !!!Data dodania komentarza: 24.04.2024, 15:59Źródło komentarza: Przed domem wójta wylali gnojowicę i podpalili oponyAutor komentarza: e884Treść komentarza: ulica Polna i przyległe uliczki osiedlowe to zgroza.. dziura na dziurze a prawdziwe zimy przed nami..Data dodania komentarza: 24.04.2024, 14:37Źródło komentarza: Zamość: Na Karolówce przebudowanych zostanie kilka dróg
Reklama
Reklama
Napisz komentarz
Komentarze