Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 01:28
Reklama Baner reklamowy FOOD P

Karkówka z miodem, przepis Marty Dąbrowskiej z Czermna

Przepis nadesłany na kulinarny konkurs Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.
Karkówka z miodem, przepis Marty Dąbrowskiej z Czermna

Autor: Fot. pixabay.com

Składniki: 1 kg. karkówki, 1 szklanka coli, 1 szklanka ketchupu pikantnego,1 łyżka miodu. Karkówkę pokroić w plastry, doprawić ulubionymi ziołami (prowansalskie, oregano, tymianek i przyprawa do karkówki). Odstawić, najlepiej na noc do lodówki. Następnego dnia obsmażyć z obu stron na słoty kolor.ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Dodać podsmażone 40 dag. pieczarek pokrojonych w ćwiartki, 1-2 cebule. Składniki marynaty wymieszać i polać karkówkę. Piec przez 1,5 do 2 godzin w temperaturze 170 stopni.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama