Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
piątek, 19 kwietnia 2024 23:00
Reklama Baner reklamowy FOOD P

Rolada z piersi kurczaka z pieczarkami, przepis Marty Dąbrowskiej z Czermna

Przepis nadesłany na kulinarny konkurs Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.
Rolada z piersi kurczaka z pieczarkami, przepis Marty Dąbrowskiej z Czermna

Autor: Fot. pixabay.com

Ciasto: 6 jajek całych roztrzepać mikserem, dodać 4 łyżki majonezu, 30 dag. sera żółtego startego na grubych oczkach (nadebrać garść i zostawić). Wylać ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Upiec

Farsz przygotowujemy wcześniej. Rozbijamy pierś z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem (może być przyprawa gyros), 45 dag. pieczarek kroimy w talarki, podsmażamy z cebulą na oleju, doprawiamy. Na upieczone ciasto kładziemy pierś z kurczaka, pieczarki i posypujemy pozostałym serem. Zwijamy roladę i pieczemy około 20-30 minut.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama