Rolada z piersi kurczaka z pieczarkami, przepis Marty Dąbrowskiej z Czermna

  • 28.01.2019, 05:12
  • red.
Rolada z piersi kurczaka z pieczarkami, przepis Marty Dąbrowskiej z Czermna Fot. pixabay.com
Przepis nadesłany na kulinarny konkurs Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.

Ciasto: 6 jajek całych roztrzepać mikserem, dodać 4 łyżki majonezu, 30 dag. sera żółtego startego na grubych oczkach (nadebrać garść i zostawić). Wylać ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Upiec

Farsz przygotowujemy wcześniej. Rozbijamy pierś z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem (może być przyprawa gyros), 45 dag. pieczarek kroimy w talarki, podsmażamy z cebulą na oleju, doprawiamy. Na upieczone ciasto kładziemy pierś z kurczaka, pieczarki i posypujemy pozostałym serem. Zwijamy roladę i pieczemy około 20-30 minut.

red.

Podziel się:

Oceń:


Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe