Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 12:28
Reklama

Koreczki z cukinii i twarogu, przepis Radosława Surmacza z Józefowa

Przepis nadesłany na kulinarny konkurs Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.
Koreczki z cukinii i twarogu, przepis Radosława Surmacza z Józefowa

Autor: Fot. pixabay.com

Składniki: cukinia, opakowanie twarożku, kostka bulionu warzywnego albo drobiowego, łyżka oleju sezamowego, 2 ząbki czosnku, marynowany pieprz, garść rukoli, 2 pomidory, sól, pieprz, 5 dag wędzonego łososia. 

 

Wykonanie: Cukinię umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż na cienkie paski. Kostkę bulionową rozpuścić w 2 szklankach wrzątku, gotować 1 min. Włożyć plastry cukinii i blanszować 2 min. Osączyć i przestudzić. Rukolę umyć i osuszyć. Pomidory umyć i pokroić w ósemki. Czosnek obrać, posiekać, rozetrzeć z niewielką ilością soli i dodać do twarogu. Wlać olej sezamowy, dodać płaską łyżkę marynowanego pieprzu, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Łososia pokroić w kostkę. Twaróg nałożyć na plastry cukinii i rozsmarować, położyć kilka listków rukoli, zwinąć i spiąć wykałaczką. Koreczki ułożyć na półmisku i udekorować kawałkami łososia. 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama