Ogórki faszerowane twarogiem i tuńczykiem, przepis Radosława Surmacza z Józefowa

  • 28.01.2019, 05:09
  • red.
Ogórki faszerowane twarogiem i tuńczykiem, przepis Radosława Surmacza z Józefowa Fot. pixabay.com
Przepis nadesłany na kulinarny konkurs Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.

Składniki: 2 duże ogórki, puszka tuńczyka w sosie własnym, 1/2 opakowania twarożku, pęczek koperku, suszone pomidory, oliwki, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, 1-2 łyki pesto. 

 

Wykonanie: Ogórki umyć, osuszyć, pokroić na kawałki o długości ok. 4 cm, każdy wydrążyć łyżeczką i pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Tuńczyka osączyć, połączyć z twarożkiem i koperkiem. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wydrążone kawałki ogórków nafaszerować pastą. Suszone pomidory pokroić w cienkie paski, oliwki posiekać. Ogórki ozdobić paskami pomidorów, pesto i posiekanymi oliwkami. Na wierzchu ogórków można ułożyć też kostki miąższu ogórka.

red.

Podziel się:

Oceń:


Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe