Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 06:48
Reklama

Ogórki faszerowane twarogiem i tuńczykiem, przepis Radosława Surmacza z Józefowa

Przepis nadesłany na kulinarny konkurs Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.
Ogórki faszerowane twarogiem i tuńczykiem, przepis Radosława Surmacza z Józefowa

Autor: Fot. pixabay.com

Składniki: 2 duże ogórki, puszka tuńczyka w sosie własnym, 1/2 opakowania twarożku, pęczek koperku, suszone pomidory, oliwki, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, 1-2 łyki pesto. 

 

Wykonanie: Ogórki umyć, osuszyć, pokroić na kawałki o długości ok. 4 cm, każdy wydrążyć łyżeczką i pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Tuńczyka osączyć, połączyć z twarożkiem i koperkiem. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wydrążone kawałki ogórków nafaszerować pastą. Suszone pomidory pokroić w cienkie paski, oliwki posiekać. Ogórki ozdobić paskami pomidorów, pesto i posiekanymi oliwkami. Na wierzchu ogórków można ułożyć też kostki miąższu ogórka.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1 firmy Replika
Reklama
Reklama
Reklama