Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
piątek, 19 kwietnia 2024 23:14
Reklama

Tatar z łososia, przepis Radosława Surmacza z Józefowa

Przepis nadesłany na kulinarny konkurs Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.
Tatar z łososia, przepis Radosława Surmacza z Józefowa

Autor: Fot. pixabay.com

Składniki: 0,5 kg fileta z łososia bez skóry, 1/2 ogórka, łyżeczka ostrej musztardy, 2 łyżki oliwy, łyżeczka posiekanego koperku, sól, sok z cytryny, bagietka. 

 

Wykonanie: Filet z łososia umyć, osuszyć ściereczką albo papierowym ręcznikiem, pokroić w drobną kostkę. Ogórek obrać ze skóry i też pokroić w kostkę. Sok z cytryny połączyć z solą, jak już się rozpuści, dodać musztardę, posiekany koperek i oliwę, zmiksować na gładki sos. Bagietkę pokroić na kromki, a z nich w piekarniku albo tosterze upiec grzanki. Pokrojonego łososia połączyć z ogórkiem, dodać sos i dokładnie wymieszać. Tatara podawać w szklanych pucharkach i udekorować ćwiartkami cytryny i grzankami. 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1 firmy Replika
Reklama
Reklama
Reklama