Tatar z łososia, przepis Radosława Surmacza z Józefowa

  • 28.01.2019, 05:12
  • red.
Tatar z łososia, przepis Radosława Surmacza z Józefowa Fot. pixabay.com
Przepis nadesłany na kulinarny konkurs Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.

Składniki: 0,5 kg fileta z łososia bez skóry, 1/2 ogórka, łyżeczka ostrej musztardy, 2 łyżki oliwy, łyżeczka posiekanego koperku, sól, sok z cytryny, bagietka. 

 

Wykonanie: Filet z łososia umyć, osuszyć ściereczką albo papierowym ręcznikiem, pokroić w drobną kostkę. Ogórek obrać ze skóry i też pokroić w kostkę. Sok z cytryny połączyć z solą, jak już się rozpuści, dodać musztardę, posiekany koperek i oliwę, zmiksować na gładki sos. Bagietkę pokroić na kromki, a z nich w piekarniku albo tosterze upiec grzanki. Pokrojonego łososia połączyć z ogórkiem, dodać sos i dokładnie wymieszać. Tatara podawać w szklanych pucharkach i udekorować ćwiartkami cytryny i grzankami. 

red.
Podziel się:
Oceń:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe