Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 04:39
Reklama Baner reklamowy FOOD P

Pyszny schab zapiekany pod żółtym serem, przepis Zdzisławy Karwańskiej z Pienian

Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.
Pyszny schab zapiekany pod żółtym serem, przepis Zdzisławy Karwańskiej z Pienian

Autor: Fot. pixabay.com

Schabu tyle, by starczyło dla gości. Pokroić w grube plastry, lekko rozbić, ułożyć w brytfannie, posmarować olejem. 4 cebule pokroić w piórka i ułożyć na mięsie. 20 dkg sera żółtego zetrzeć, posypać po cebuli, po wierzchu posmarować grubo majonezem. Piec pod przykryciem 45 minut w 220 stopniach. Później zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 15 minut.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1 firmy Replika
Reklama
Reklama
Reklama