Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
czwartek, 25 kwietnia 2024 02:35
Reklama

Ciasto Wiewiórka, przepis Lucyny Walczuk z Zamościa

Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.
Ciasto Wiewiórka, przepis Lucyny Walczuk z Zamościa

Autor: Fot. pixabay.com

Składniki: 2 szklanki mąki, 1 szklanka cukru, 1 szklanka orzechów rozgniecionych, 4-5 jabłek pokrojonych w średnią kostkę, 10 suszonych śliwek, 0,5 szklanki rodzynek, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody, 4 jaja.

Jajka ubić z cukrem. Resztę składników wymieszać i delikatnie dodać do jajek. Wylać do formy i piec ok. godziny.

Zimne ciasto polać czekoladą czy posypać cukrem pudrem. Jest długo świeże.

 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama