Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 14:37
Reklama Baner reklamowy FOOD P

Ciasto kubek, przepis Danuty Goździuk z Zamościa

Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.
Ciasto kubek, przepis Danuty Goździuk z Zamościa

Autor: Fot. pixabay.com

Składniki:

3 jajka 

1 szkl. jogurtu lub kwaśnej śmietany 

1 szkl. mąki 

1 szkl. cukru 

1 szkl. bakalii - orzechy, rodzynki i pestki dyni, kokos 

1 szkl. kakao Nesquick lub Puchatka 

1/2 szkl. oleju 

1 opak. proszku do pieczenia 

1 cukier wanilinowy 

 polewa 

Jajka ubić z cukrem, dodać jogurt, kakao i pozostałe składniki miksując, na końcu dodać bakalie i wymieszać. 

Piec w temperaturze 180 *C przez ok 45 minut. 

Gdy ciasto ostygnie udekorować polewą i rozkoszować się wyśmienitym smakiem. 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1 firmy Replika
Reklama
Reklama
Reklama