Śliwki zawijane w boczek, przepis Justyny Borek-Kurcman ze Steniatyna

  • 16.01.2019, 04:26
  • red.
Śliwki zawijane w boczek, przepis Justyny Borek-Kurcman ze Steniatyna
Przepis nadesłany na konkurs kulinarny z markami Appetita i Hellena.

Składniki:

śliwki suszone 
cienkie plastry boczku 
wykałaczki
 

Wykonanie:

Śliwki owijamy w boczek i spinamy wykałaczką. Koreczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni do momentu, aż boczek będzie ładnie zarumieniony. Śliwki zawijane w boczek możemy podawać na ciepło i na zimno, same lub z dodatkiem sosów.

red.

Podziel się:

Oceń:


Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe