Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 04:46
Reklama Baner reklamowy FOOD P

Smaczny karnawał z Appetitą i Helleną! Ogłaszamy konkurs kulinarny

Pięć zestawów nagród, w których znajdą się m.in. autorskie kompozycje przypraw Ewy Wachowicz, ale też inne produkty marek Appetita i Hellena czekają na czytelników Kroniki Tygodnia, którzy wezmą udział w naszym konkursie kulinarnym.
Smaczny karnawał z Appetitą i Helleną! Ogłaszamy konkurs kulinarny

Okres karnawałowy sprzyja spotkaniom w gronie przyjaciół i znajomych. Zapraszając do siebie gości, warto zadbać o apetyczne przekąski i kolorowe drinki. Potrawy doprawione ziołami Appetita i koktajle sporządzone na bazie kultowej już Oranżady Hellena to gwarancja udanej imprezy!

Udowodnijcie, że to możliwe, a będziecie mieć szansę na otrzymanie atrakcyjnych nagród, które na pewno przydadzą się w każdej kuchni. Wyślijcie nam swój przepis na jakieś znakomite danie czy przekąskę albo napój, który sprawdzi się podczas karnawałowej imprezy. Świetnie, jeśli do swoich propozycji dołączycie zdjęcie.

Na Wasze zgłoszenia czekamy do końca stycznia. Wysyłajcie je na adres: Kronika Tygodnia, ul. Żeromskiego 3, 22-400 Zamość lub mailem: [email protected]. Pamiętajcie również, aby podać swoje dane (imię, nazwisko, miejsce zamieszkania i numer telefonu kontaktowego).

Spośród wszystkich propozycji wybierzemy pięć najciekawszych, a ich autorów obdarujemy zestawami upominków od marek Appetita, Oranżada Hellena i Hellena Family+. Wyniki ogłosimy na początku lutego.



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Ewa 13.01.2019 10:29
Rolada szpinakowa z łososiem; składniki op.mrożonego szpinaku, łyżeczka masła lub łyżeczka margaryny do smażenia, 4 jajka,2 puszyste twarożki śmietankowe lub chrzanowe , 20 dag łososia w plastrach ,sól,pieprz , 1\2 łyżeczki czosnku granulowanego. Przygotowanie: 1.Szpinak podsmażamy na maśle lub margarynie, doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i czosnkiem.Odparowujemy i studzimy. 2.Oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy sztywną pianę. Masę szpinakową miksujemy z żółtkami,dodajemy pianę , delikatnie mieszamy.3.Blachę o wymiarach 23x38 cm wykładamy papierem do pieczenia.Nakładamy masę szpinakową i pieczemy 15 minut w temperaturze 190 stopni bez termoobiegu. studzimy. 4. Ciasto szpinakowe smarujemy twarożkiem, następnie na całej powierzchni układamy plastry łososia. Formujemy roladę i ciasno zawijamy w folię spożywczą. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby rolada zastygła.

Redakcja 13.01.2019 17:16
Jeśli przepis ma wziąć udział w konkursie, proszę go wysłać że swoimi danymi mailem

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama