Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 05:30
Reklama Baner reklamowy FOOD P

Kto jadł krynickie pierniczki?

Krynickie pierniczki Agnieszki Ryńko, syrop chrzanowo-miodowy Teresy Sachajko i kapusta w śmietanie przygotowana przez KGW w Hucie Dzierążyńskiej wygrały w konkursie Art-produktów Gminy Krynice.
Kto jadł krynickie pierniczki?

Konkurs rozstrzygnięto podczas Jarmarku Kultury Ludowej, który 29 lipca zorganizowało Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Gminy Krynice. Jury oceniło propozycje zgłoszone przez 15 autorów. Wśród nich były kulinaria (m.in. "zarzucańce prababci", "chatka romanowska", "pączki kapuściane", miód z jeżówką i "miodowy eliksir dla serca"), rękodzieło (szkatułki z logo gminy, wypalane obrazy, serwetki) oraz inicjatywa historyczno-edukacyjną "Pamiętajmy".

 – Przygotowanie każdej z propozycji wymagało kreatywności i wyjątkowych umiejętności – podkreśla Joanna Jamroz dyrektor GOK w Kryniach.

Więcej przeczytasz w najnowszym numerze i e-wydaniu Kroniki Tygodnia


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama