Kto jadł krynickie pierniczki?

  • 10.08.2018, 06:00
  • roh
Kto jadł krynickie pierniczki?
Krynickie pierniczki Agnieszki Ryńko, syrop chrzanowo-miodowy Teresy Sachajko i kapusta w śmietanie przygotowana przez KGW w Hucie Dzierążyńskiej wygrały w konkursie Art-produktów Gminy Krynice.

Konkurs rozstrzygnięto podczas Jarmarku Kultury Ludowej, który 29 lipca zorganizowało Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Gminy Krynice. Jury oceniło propozycje zgłoszone przez 15 autorów. Wśród nich były kulinaria (m.in. "zarzucańce prababci", "chatka romanowska", "pączki kapuściane", miód z jeżówką i "miodowy eliksir dla serca"), rękodzieło (szkatułki z logo gminy, wypalane obrazy, serwetki) oraz inicjatywa historyczno-edukacyjną "Pamiętajmy".

 – Przygotowanie każdej z propozycji wymagało kreatywności i wyjątkowych umiejętności – podkreśla Joanna Jamroz dyrektor GOK w Kryniach.

Więcej przeczytasz w najnowszym numerze i e-wydaniu Kroniki Tygodnia

roh

Podziel się:

Oceń:


Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe