Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 12:18
Reklama

Łazanki, przepis Zdzisławy Karwańskiej z Pienian

To przepis dla tych, którzy nie jadają mięsa. Łazanki są bardzo proste w przygotowaniu - napisała pani Zdzisława, wysyłając swój przepis na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.
Łazanki, przepis Zdzisławy Karwańskiej z Pienian

Autor: Fot. pixabay.com

Gotowy makaron łazankowy ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, spłukać zimną wodą i ostudzić.

1-2 cebule drobno pokroić i podsmażyć. Dodajć pokrojone 2 ząbki czosnku, Zeszklić na oleju. Można dodać pokrojony fenkuł (koper włoski), kapustę pekińską albo zwykłą młodą, białą. Podsmażyć z cebulą. Doprawić według własnego upodobania, wymieszać z makaronem. Smacznego.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama