Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 kwietnia 2024 06:18
Reklama

Łosoś pieczony z brokułami, przepis Małgorzaty Kowalczyk z Zamościa

Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.
Łosoś pieczony z brokułami, przepis Małgorzaty Kowalczyk z Zamościa

Składniki: 200 g brokuła, 150 g fileta z łososia, 5 g masła.

Łososia posmarować oliwą, posypać solą i pieprzem piec w piekarniku w 200 stopniach przez około 4-6 min na każde 2,5 cm grubości fileta. Sprawdzić widelcem czy ryba jest miękka. Brokuły ugotować na lekko twardawe, podawać z łososiem.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1
Reklama
Reklama
Reklama