Łosoś pieczony z brokułami, przepis Małgorzaty Kowalczyk z Zamościa

  • 28.05.2018, 05:16
  • red.
Łosoś pieczony z brokułami, przepis Małgorzaty Kowalczyk z Zamościa
Przepis nadesłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita i Hellena.

Składniki: 200 g brokuła, 150 g fileta z łososia, 5 g masła.

Łososia posmarować oliwą, posypać solą i pieprzem piec w piekarniku w 200 stopniach przez około 4-6 min na każde 2,5 cm grubości fileta. Sprawdzić widelcem czy ryba jest miękka. Brokuły ugotować na lekko twardawe, podawać z łososiem.

red.
Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe