Wafelki lodowe, przepis Barbary Słomy ze Starej Wsi

  • 28.05.2018, 05:23 (aktualizacja 28.05.2018 06:29)
  • red.
Wafelki lodowe, przepis Barbary Słomy ze Starej Wsi Fot. Barbara Słoma
Wafelki o smaku domowych lodów smakują znakomicie z zimną oranżadą Hellena - napisała pani Barbara, wysyłając swój przepis na konkurs kulinarny.

2 jajka duże albo 3 małe ,1 margaryna zwykła,1/2 szkl cukru,1/2 małej buteleczki olejku śmietankowego ,2 łyżki kakao,ok 1 3/4 szkl mleka w proszku ,1 paczka wafli

Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem.Do białek dodać żółtka, ubić. Jajka zaparzyć gorącą margaryną (gotującą),szybko ubić mikserem, aby się nie zwarzyło. Dodać olejek  i po trochu mleko w proszku dokładnie wymieszać. Posmarować 2 wafle białą masą, do reszty dodać kakao, wymieszać, Smarować na przemian dwoma masami .Schłodzić w lodówce. Kroić w dowolne kawałki . Smacznego.

 

red.
Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe