Pascha kakaowa, przepis Urszuli Świecy z Hrubieszowa

  • 13.03.2018, 05:09 (aktualizacja 13.03.2018 11:11)
  • red.
Pascha kakaowa, przepis Urszuli Świecy z Hrubieszowa
Paschy nie może zabraknąć na świątecznym stole - przekonuje pani Urszula, proponując swój przepis na konkurs kulinarny.

60 dkg sera białego

2 żółtka

10 dkg cukru pudru

1/2 szklanki śmietany 36%

1/2 szklanki kakao

1 cukier waniliowy

1 paczka

7 dkg orzechów w czekoladzie

7 dkg draży czekoladowych

1/2 szklanki rodzynek

1 pomarańcza

 

 

Na parze utrzeć żółtka z cukrem , wsypać cukier waniliowy. Wymieszać, ostudzić. Połączyć ze śmietaną zmiksować. Ser przekręcić przez maszynkę dwa razy, dodać masło, masę jajeczną, kakao, zmiksować. Wsypać rodzynki i drażetki, wymieszać. Masę przełożyć do salaterki wyłożonej wilgotną gazą. Wstawić do lodówki na noc. Paschę wyjąć z salaterki i gazy .Położyć na talerz, ozdobić wg uznania.

red.
Podziel się:
Oceń:
  • TAGI:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz Regulamin serwisu Kronika Tygodnia. Grupa Wydawnicza SŁOWO sp z o.o. z siedzibą w mieście stołecznym Warszawa (ul. Chocimska 3A, 00-791 Warszawa) jest administratorem twoich danych osobowych, dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe