Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
czwartek, 25 kwietnia 2024 00:28
Reklama Baner reklamowy FOOD P

Śledzie w oleju, przepis Magdaleny Zasuwy z Księżostan Kolonii

Przepis wysłany na konkurs kulinarny Kroniki Tygodnia oraz marek Appetita, Hellena i Siesta
Śledzie w oleju, przepis Magdaleny Zasuwy z Księżostan Kolonii

Autor: Fot. pi

Składniki: 

50 dag śledzi solonych matjasów

pół szkl oleju

ocet śliwlowy lub jabłkowy

1 cebulę dropno pokrojone

Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie, pokroić w dzwonka, ułożyć w słoju. Zalać olejem tak, by je przykrył, a potem octem, na koniec dać cebulę, zakręcić słój i odstawić do lodówki na 3-4 dni.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze

 

 

ReklamaBaner reklamowy firmy GOLDSUN
ReklamaBaner B1 firmy Replika
Reklama
Reklama
Reklama